Onnistumisen elämyksiä, oppimisen riemua!

Opettaja  / Valmentaja

Kimmo Koivisto

Olen opettanut ja valmentanut liikuntataitoja yli 30 vuoden ajan. Työskentelen golfin valmennustehtävissä päivä- ja ilta-aikoina, mutta arkipäivisin olen myös Turun yliopistossa opettajana - aiheena liikuntataitojen oppiminen ja opettaminen.

Golf valmennusten ja ohjausten pariin päädyin soittamalla väärään puhelinnumeroon. Tarkoitukseni oli hakea avointa työpaikkaa oppilaitoksesta. Soittaessani en kuullut vastaajan nimeä taustahälystä johtuen, mutta tästä välittämättä esitin asiani selkeästi ja nopeasti. Hetken hiljaisuuden jälkeen sain vastauksen "On meillä sulle töitä....mutta tiedätkö että soitit golfkentälle?". Tuon puhelun pohjalta työskentelin yhden itä-suomalaisen golfseuran valmennustehtävissä 3 vuotta päätoimisena työntekijänä. 

Golf lyöntien saloihin ja valmennukseen olen saanut oppia muun muassa Timo Karviselta (ammatti- ja klubigolfarien valmennus), Heini Haapalalta (mm. naisten maajoukkuevalmennukset) ja Sakari Aholta (Vuoden golfvalmentaja 2011, PGA Teaching Pro of the year 2018). 

Valmennus / opetus filosofiani

Golfsvingin muokkaaminen on haasteellista. Ammattigolffarien yksittäisiä svingimuutoksia työstetään noin 10 viikon ajan päivittäisellä harjoittelulla. Golfia huvikseen pelaava voi kuitenkin jo vähäisellä harjoittelulla kehittyä merkittävästi.

Yksittäisen oppitunnin aikana opitaan jokin asia, haasteena on opitun asian toistettavuuus seuraavalla viikolla. Pysyvien muutosten tekeminen vaatiikin kertaamista ja hiomista useampaan otteeseen. 

Oikeaa tai väärää tapaa opettaa ei sinänsä ole. Tiede on kuitenkin selvittänyt, miten liikuntataitoja opitaan ja miten opetus tulee missäkin oppimisen vaiheessa toteuttaa, jotta oppiminen olisi optimaalista. Tukeudun vahvasti nykyaikaisiin taitojen oppimisen ja opettamisen periaatteisiin. Yksi tärkeä asia on harjoittelun monipuolisuus ja hauskuus - jota valitettavan harvoin näkee aikuisten harjoittelussa. 

Tavoitteenani on luoda onnistumisen elämyksiä ja oppimisen riemua kaiken tasoisille valmennettaville. Suosittelen tutustumaan blogi sivustooni golfope.blogaaja.fi, jossa keskiössä on itsenäisen harjoittelun toteutus.


PARAS SAAVUTUKSENI GOLFISSA


Aloitin golfin aikuisiässä n. 30 vuotta sitten, oppitunteja en koskaan ottanut. Se oli virhe. Parin viime vuoden aikana päivitin golflyöntini putista draiviin 2020-luvulle hyvässä valmennuksessa. Pallo lentää nyt helpommin, tarkemmin ja pidemmälle kuin koskaan ennen, vaikka fyysiset ominaisuuteni ovat huippunsa jo aiemmin nähneet. Helppoa päivittäminen ei ollut, mutta ehdottomasti vaivan arvoista. Ei se pallo edelleenkään aina tottele, mutta runsaampien onnistumisten myötä pelaaminen on hauskempaa! 


KOULUTUS

Valmentajan erikoisammattitutkinto (Ammattivalmentaja)
Liikuntatietieden maisteri (Opettaja)
Golf-ohjaajakoulutus, tasot 1-3 (2020)